7 Nisan 2010 Çarşamba

BADEMLİ PİLAV
















Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 avuç badem
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Pirinçleri sıcak tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bademleri kaynar suda 1 dakika haşlayın. Süzüp mutfak bezine sarın. Biraz bekletin. Daha sonra kabuklarını soyun. Tereyağı ve sıvıyağı tencerede kızdırın. Bademleri ekleyip biraz kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri katın. Tuzunu ekleyin. Bir iki kez daha çevirin. Sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder