8 Nisan 2010 Perşembe

BAKLA FAVA

















Malzemeler
yarım kilo kuru bakla
1 su bardağı zeytinyağ
tuz
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet soğan
1 demet dereotu
yeterince su
4/1 limon suyu
Yapılışı
Baklaları geceden tuzlu suda ıslatın. Soğanı rendeleyin. 1 su bardağı zeytinyağında hafifçe kavurun. Baklaları ekleyin. Tuzunu, şekerini ve limon suyunu katın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse su ekleyin. Dereotunun yarısını katıp baklaları blenderden geçirin. Kalıplara dökün. 1-2 saat bekletin. Kalıptan çıkartıp dereotuyla süsleyip servis yapın. Arzu ederseniz üzerine zeytanyağı gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder