Bakla, seveni de çok sevmeyeni de:) ben sevenlerdenim. özellikle turfanda iken ilk çıkınca çok güzel olur. yanında arkadaşı dereotu olmadan olmaz:)
hazırlanan unlu suyun içine ayıklanan baklalar atılır.
bir baş kurusoğan minik doğranır, önce az suyla soğanlar pişirilir.
yarım çorba kaşığı domates salçası eklenir .
baklalar de eklenir. üzerine zeytinyağı, tuz, bir tatlı kaşığı kadar un (baklanın kararmaması içindir un)
ksıkı ateşte önce hafif kavrulur, su eklenir.dereotunun yarsı kıyılır eklenir. sıcak su ile suyu bittikçe eklenir. bakla susuz ikram edilir
kalan yarım demet dereotu kıymılır, pişen baklanın üzerine konularak servisi yapılır. yanında sarımsaklı yoğurt tercihtir:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder