6 Nisan 2010 Salı

BAKLALI PİLAV P.D.Ç.S.E.40

Bu pilav missgibi arkadaşıma.....Ölçü vermiyorum arkadaşlar hoş görün lütfen.....
Patlıcan uzun dilimlenip kızartılır.Kuşbaşı et pişirilir.Pilav için tereyağ ve sizma yağda pirinçler kavrulur,kuş üzümü,kuşbaşı etler,önceden kavrulmuş dolmalık fıstık(resimde çıkmamışlar)veee yazdan dondurucuya attığım baklalar (kaynar suda biraz bekletip pilava ekledim)koyulur ,pilavın suyu verilip pişirilir...
Pilav pişince içine ince kıyılmış dereotu eklenip karıştırılır,kalıba patlıcanlar dizilir,pilav koyulur üzerine bir tabak koyulup sarılır..
Servis tabağına çevrilir veeee afiyetleee yenir:)
Baklalar kestane gibi oluyor,yaz gelince dondurulara atmayı ihmal etmeyin arkadaşlar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder