7 Nisan 2010 Çarşamba

BAL KABAKLI KEK




BU KEKİ YAPALI EPEY OLMUŞTU. BUGÜN TARİF EKLEMEK İÇİN ARŞİV FOTOLARIMA BAKARKEN, BLOĞUMA BU TARİFLE DEVAM ETMEK İSTEDİM... SİZDE HALA DENEMEDİYSENİZ HEMEN KOLLARI SIVAYIN BENCE...


MALZEMELER

  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 SU BARD SÜT
  • YARIM SU BARD SIVIYAĞ
  • 1 SU BARD KABAK TATLISI PÜRESİ
  • 1 SU BARD DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • 1,5 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

ÜZERİNE PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ KREM ŞANTİ VE KABAK TATLISI PÜRESİ


YAPILIŞI


ÖNCELİKLE YUMURTA VE ŞEKER ÇIRPILIR. ARDINDAN SÜT VE SIVIYAĞ İLAVE EDİLİR. ARDINDAN CEVİZ VE PÜRE İLAVE EDİLİR. EN SON KABARTMA TOZU VE UN ELENEREK İLAVE EDİLİR. AKIŞKAN KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİLİNCE İSTEDİĞİNİZ BİR YAĞLANMIŞ KEK KALIBINDA 180 C FIRINDA PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA KREM ŞANTİ SÜRÜLÜR. KABAK TATLISI PÜRESİ İLE SÜSLENİR...


NOT: BEN MİSAFİRLERİMİN GELECEĞİNE AZ BİR SÜRE KALA KEKİ YAPTIĞIM İÇİN FAZLA SOĞUMADAN KREM ŞANTİSİNİ SÜRÜNCE KREM ŞANTİ AKIŞKAN BİR KIVAMDA OLDU:) SİZ KEKİNİZİN SOĞUDUĞUNDAN EMİN OLMADAN KREM ŞANTİYİ SÜRMEYİN:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder