7 Nisan 2010 Çarşamba

Balkabaklı Kek (Farmville kabağı bunlarrrr!!!)



Malzemeler :
4 adet yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı balkabağı rendesi
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı bal
1 adet küp doğranmış elma
1 kase iri parçalar halinde ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
file fındık
Yapılışı :
Yumurtalar ve pudra şekeri derin bir kaba alınarak mikser yardımıyla çırpılır. Sıvı yağ eklenip çıpmaya devam edilir. Küp doğranmış elma, balkabağı rendesi, bal ve tarçın eklenip karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir, mikserin düşük hızıyla karıştırılır. Son olarak cevizler de eklenip, karıştırılır. Kek kalıbı margarinle yağlanıp, file fındık serpilir. Hamur kalıba dökülerek 150-160 derece fırında pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan testi yapılarak kontrol edilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkarsa kek pişmiş demektir. Kek soğuyunca kalıp ters döndürülerek çıkartılır ve dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder