8 Nisan 2010 Perşembe

Balkabaklı Pasta



Malzemeler :
1 paket hazır pandispanya karışımı (Dr. Oetker) ( Hazır pandispanya da kullanılabilir.)
3 adet yumurta
7-8 yemek kaşığı su
2-2,5 kg. balkabağı (3kg. ayıklanmamış kabak kullandım.)
3 su bardağı tozşeker
yeterince iri kırılmış ceviz
tarçın
1 poşet kremşanti
1/2 su bardağı süt (kremşantiyi hazırlamak için)
1/2 su bardağına yakın süt (pandispanyayı ıslatmak için. Pandispanya karışımı ile yaptığım için kullanmaya gerek kalmadı.)
1 paket tart jöle
2,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tozşeker
Süslemek için;
ceviz, vb.
Yapılışı :
Yumurtalar mikser yadımıyla çırpılır, pandispanya karışımı ve su eklenip 7-8 dakika daha çırpılır. Yağlanmış yuvarlak bir kalıba dökülerek 160-170 derece fırında pişirilir. Soğuyunca iki eşit daire olacak şekilde kesilir.
Kabaklar yıkanıp, tencereye dizilir ve üzerine toz şeker dökülür. Suyunu bırakıncaya kadar kısık ateşte, daha sonra orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Mutfak robotunda ya da çatalla ezilerek püre haline getirilir, soğumaya bırakılır.
Kremşanti ve soğuk süt mikser yardımıyla çırpılarak hazırlanır.
Pandispanyanın birinci katı pasta tabağına alınır. Hazır pandispanya kullanılacaksa her iki parça da sütle ıslatılır. Üzerine kabak püresinden yayılır, bol miktarda iri ceviz ve tarçın serpilir, bir kat kremşanti sürülür. (Kremşantinin bir kısmını süsleme için ayırabilirsiniz, ben süslemede kullanmadım.) Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Geriye kalan kabak püresi ile pasta düzgünce sıvanır. Yarım cevizle süslenir.
Tart jöle 2 yemek kaşığı tozşeker ile karıştırılır. 2,5 çay bardağı su eklenerek pişirilir. 1 dakika kadar kaynatılıp, ocaktan alınır ve yarım dakika karıştırılarak soğutulur. Pastanın üzerine ortadan başlayarak dökülür. (Tabakta biriken jöleyi silikon bir fırça ile pastanın üzerine dikkatlice sürebilirsiniz.) Hazırlanan pasta buzdolabında bir süre dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder