8 Nisan 2010 Perşembe

Balkan Köftesi


Malzemeler :
Köfte için;
500 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
karabiber
tuz
2 dilim bayat ekmek
Diğer malzemeler;
5-6 adet patlıcan
3-4 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 adet kırmızı biber ya da sivri biber
1 kase yoğurt
Yapılışı :
Köfte için verilen malzemeler bir kaba alınır ve iyice özleşinceye kadar yoğrulur. Yuvarlak yassı köfteler hazırlanarak ızgarada veya yağsız tavada pişirilir.
Patlıcanlar közlenir, kabukları suyun altına tutularak soyulur. Küp şeklinde doğranır. Bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı alınır. 1 yemek kağışı un eklenerek un hafif renk değiştirene kadar kavrulur, soğuk süt eklenip hızlıca karıştırılır. Patlıcanlar da eklenip, tuzu ayarlanak bir süre pişirilir.
Domatesler rendelenip, tereyağı ile birlikte bir süre pişirilir ve salça eklenir. Bir taşım kaynatılıp ocak kapatılır.
Servis tabağına önce patlıcanlı malzeme alınır ve yayılır. Üzerlerine ortadan ikiye bölünmüş köfteler dizilir. Aralarına közlenmiş kırmızı veya sivri biberler yerleştirilir. Üzerine hazırlanan domates sosu gezdirilir. Ortadaki boşluğa çırpılmış yoğurt dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder