8 Nisan 2010 Perşembe

Ballı-Damla Çikolatalı Kek



Malzemeler :
125 gr. eritilip soğutulmuş margarin
1,5 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı bal
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağına yakın çekilmiş fındık
1/2 su bardağı damla çikolata
1 adet havuç (rendelenmiş)
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzerine;
pudra şekeri

Yapılışı :
Yumurtalar çukur bir kaba kırılır, toz şeker eklenip krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Eritilip soğutulmuş margarin eklenip çırpmaya devam edilir. Bal, rendelenmiş havuç, tarçın, portakal kabuğu eklenip karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir. Son olarak damla çikolata ve fındık eklenip; karışım margarinle yağlanmış kalıba dökülür ve 160-170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır ve pudra şekeri elenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder