8 Nisan 2010 Perşembe

Ballı Kurabiye

Geçen hafta sabah 9 akşam 7 aralıksız, üç arkadaş dönem sonu proje kontrollerimiz vardı. Tam bir hafta boyunca bazı günler öğle yemeği bile yiyemeden. Günün sonuna doğru iyice gerilmiş sinirler....

Neyseki bitti de hepimiz rahatladık. Ballı kurabiyeyi de böyle bir günün sonunda eve geldiğimde yaptım. Kontroller arasında bir şeyler atıştırıp sinirlerimizi yatıştırmak için:)))

Gereken Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • Üzerine kıyılmış fındık, ceviz veya antep fıstığı

Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın.
  • Sıvı yağı, balı ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
  • Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp yuvarlayın.
  • Kıyılmış fındık, ceviz veya antep fıstığına batırın, yağlanmış tepsiye dizin.
  • 170 derece önceden ısıtılmş fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder