6 Nisan 2010 Salı

Bananen-Nutella-Brownie

Browniyi 35 x 25 cm lik tepside yaptım..Ölçüleri biraz artırmama rağmen yine ince oldu.Sizler belki yanılıp yapmak isterseniz,uyarımı dikkate alınız.Brownie,fotoğraflarda da görüldüğü gibi yine sıcak sıcak kesilip Berk'in okuluna gitti..))Tüm arkadaşlara sevgilerimi gönderiyorum..
4
Malzemeler (20 x 20 cm lik kalıp veya tepsi için)
2 yumurta
125 gr oda sıcaklığında tereyağ(siz margarin kullanabilirsiniz)
100 gr nutella
125 gr şeker
3 yemek kaşığı bitter kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
100 gr kavrulmuş tüm fındık
2 adet muz
100 gr un
(biraz daha katı isterseniz, 1-2 yemek kaşığı un fazladan ekleyebilirsiniz.)
3
Hazırlanışı
Şeker,tuz,vanilya,tereyağ,nutella,1,5 adet ince dilimlenmiş muz iyice çırpılır.

Yumurtalar teker teker karışıma eklenip çırpılır.

Un,kabartma tozu,kakao karışıma eklenip tekrar çırpılır.

Son olarak fındıklar karışıma atılıp kaşıkla karıştırılır.

175c deki fırında yaklaşık 25 dk pişirilir.

Tepsi fırından alınıp yarım kalan muz dilimlenip browninin üzerine serpiştirilip
20 dk kadar tekrar pişirilmeye devam edilir.

İyice soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir.

Afiyetler olsun..!
1 3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder