6 Nisan 2010 Salı

Bananenkuchen mit Karamel

Muzlu pasta,tamamen doğaçlama olarak ortaya çıkmıştır..Nasıl mı?Dün gece kalabalık misafirlerim vardı..Amaç onlara farklı lezzetler sunmaktı..Hem çalışıp,hem lezzet hazırlamak bu sıcaklarda çok zor oluyor..))) Aklımda karamelli muz vardı..Ondan yapıp,dondurmayla sunmaktı amacım..Fakat işler aniden değişince bizim mutfakta, oratayada bu kek çıktı..Doğaçlama keklerim çok popüler arkadaşlar ve dostlar arasında..Bazende, bunun içersinde ne var diye sorulduğunda,unutkan olduğumdan karşılık veremiyorum..
Sonuç:Kek değişik ve lezzetli bulunup afiyetle yenildi.))Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sizlere..
3
Malzemeler (tabanı için)
3-4 adet muz
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı su
2-3 damla limon suyu
2
Kek hamuru için
3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
vanilya
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 yemek kaşığı fıstık tozu (mecburi değil)
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket muzlu puding
2 su bardağı süt
Pudingi 2 su bardağı sütle pişirip soğutun.
1
Hazırlanışı
Şeker,su,limon suyu karamelize olarak pişirin..

Karamel pişerken,kelepçeli pasta kalıbının tabanına yağlı kağıt serip,muzları dilimleyip dizin.

Karameli muzların üzerine dökün..

Kek hamuru için,şeker,yumurta,vanilya çırplır.

Yağ ve fıstık tozu eklenip çırpılır.

Diğer malzemelerde eklenip çırpılır.

Son olarak pişirdiğiniz puding karşıma eklenip çırpılır.

Hamur muzların üzerine dökülüp, 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder