6 Nisan 2010 Salı

Bananenkuchen mit Weisser Schokolade / Beyaz Çikolatalı Muzlu Kek

Pazar günü tatlı Hande'ciğime giderken götürdüğüm kekimin tarifini aşağıda sizlerle paylaşıyorum arkadaşlar..Umarım sizlerde yapıp,beğenip afiyetle tadına bakarsınız.Afiyetler olsun!
Cevizli Muzlu Kek
Malzemeler
4 yumurta
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı şeker
minicik tuz
1 yemek kaşığı h.cevizi
1 paket vanilya şekeri
100 gr beyaz çikolata
1/2 su bardağı iri parçalanmış ceviz
1 adet büyük muz
1/2 limon suyu + 3-4 damla aroması
1/2 su bardağı krema
2 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu

Tepesi için droetker 2 renkli kuvertür çikolatası
(paket içersinde,tek kullanımlık)
Cevizli Muzlu Kek
Hazırlanışı
Yağ,limon suyu ve aroması,şeker,tuz çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Krema,h.cevizi eklenip çırpılır.

Muz irice doğranıp cevizle eklenip çırpılır.

Beyaz çikolata irice doğranıp eklenip çırpılır.

Un,nişasta,kabartma tozu elenip 3 aşamada eklenip çırpılır.

Önceden 175 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dk pişirilir.

Fırından çıkarıldıktan sonra hafif ılınması beklenip,telin üzerine alınır.
Cevizli Muzlu Kek
Kuvertür kağıdı ile mikroda 1-2 dk kalıp eritilir.(360 c kadar dayanıklı paketler)

Mikro yoksa kaynar suyun içersinde eritilir.

Sonrada ucu kesilip kekin üzerine gezdirilir.

Bu kadar yapımı arkadaşlar..Ellerinize sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder