8 Nisan 2010 Perşembe

BANYOLU BÖREK


MALZEMELER:

3 yumurta

1 su bardağı süt

250 gr. margarin

6 adet yufka

yarım su bardağı sıvıyağ

İÇ İÇİN:yarım kalıp beyaz peynir, maydanoz

YAPILIŞI:peynir ezilir ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
Margarin eritilir,sıvıyağ,süt, yumurtalar karıştırılır yufkanın bir tanesinin üzerine bu sıvı harçtan bolca sürülür.yufka dörde bölünür geniş kısmına peynirli içten konur sigara böreği şeklinde sarılır. daha sonra kendi etrafında döndürülüp gül şekli verilir. diğer yufakalarada aynı işlem yapılır bütün gül şeklindeki börekler bir tepsiye sık sık dizilip üzerine bol su dökülür üzerini geçecek kadar 1 saat suda bekletilip sulu sulu fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. üzerine kalan sıvı harçtan sürülür 200 derecede pişirilir. afiyetler olsun.......
Yorum yazan arkadaşlar sormuşlar börekle ilgili yufkalar yumuşamıyormu su ne gibi etki bırakıo diye hemen cevap vereyim evet yufka suda yumuşacık oluyor suyu çekiyor tepsiye dizerken dağıtmadan düzgün dizilmesi lazım ele alınınca parçalanmıyor ama çok nazik oluyor:))su böreği gibi hafif oluyor suda bekletilince sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder