7 Nisan 2010 Çarşamba

Börülce Favası (P.D.Ç.S.E. 42)

Bu tarifi de P.D.Ç.S.E. 42 evsahibesi tarifdünyası arkadaşımıza gönderiyor, bol tarifli bir etkinlik diliyorum.

Malzemeler :
2 su bardağı börülce
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
tuz

Süslemek için;
dereotu
pancar turşusu

Yapılışı :
Börülceler bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenip haşlanır. Haşlanan börülcelerin suyu süzülür ve robotta çekilir. Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, mayonez ve tuz eklenip karıştırılır. Bir tabağa yerleştirilip buzdolabında dinlendirilir. Kalıpla şekil verilip, üzeri dereotu ve pancar turşusuyla süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder