5 Nisan 2010 Pazartesi

Bostan Kebabı

Malzemeler :
4 adet bostan patlıcanı
500gr. kuşbaşı doğranmış kırmızı et
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1-2 adet çarliston biber
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz

Kızartmak için;
1 su bardağı kadar sıvıyağ

Üzerine;
domates, biber ve kaşar peyniri dilimleri

Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulur, boyuna ikiye kesilir ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Sonra yıkanıp kurulanır ve kızgın yağda kızartılır. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bekletilir.
Etler 2-3 yemek kaşığı yağla birlikte tencereye alnır ve kendi sularını bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar da eklenip pembeleştirilir. Küp doğranmış domates ve biber de eklenip bir süre daha kavrulur. Yeterince su ve tuz eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcanlar bir fırın kabına alınıp ortaları hafifçe çukurlaştırılır. Pişen etler patlıcanlara paylaştırılır. Üzerlerine domates dilimi, biber ve kaşar peyniri dilimi yerleştirilir. Tepsiye bir miktar salçalı su dökülüp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder