8 Nisan 2010 Perşembe

Bulgurlu Cevizli Kıymalı Börek

Pazar sabahlarının en sevdiğim yanı hiç acele etmeden, saate bakmadan rahat rahat kahvaltı edip, prensesle sohbet etmek. Hafta arası okula, derslere zamanında yetişme telaşı ne yazık ki çok sevdiğim sabah kahvaltılarını keyifle yapmama engel. Bulgurlu Cevizli Kıymalı Böreğide bu keyifli pazar sabahı için hazırlamıştım....


Gereken Malzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 250 gr yağsız kıyma
  • Yarım su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz
  • 1 adet soğan
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı

Yufkaların üzerine sürmek için:

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzerine:

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurtanın akı

Yapılışı:

  • Köftelik bulguru bir kaba koyup, üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak 10 -15 dakika şişmesini bekleyin.
  • Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağı ile kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip kıyma pişinceye kadar kavurmaya devam edin.
  • Ocağı kapatıp bulgur, ceviz, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın.
  • Yufkaları altıya bölün. Süt, yoğurt ve zeytinyağı karıştırarak hazırladığınız harcı yufkaların üzerine sürün.
  • Yufkaların geniş kısımlarına kıymalı bulgurlu harcı koyup, sigara böreği şeklinde sarın.
  • Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
  • Börekleri önce çırpılmış yumurta akına sonra da galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

  • Hazırladığınız börekleri yağda da kızartabilirsiniz. Hafif olması için fırında pişirmeyi tecih ettim.
  • Yumurta akına ve galeta ununa bulamadan derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder