5 Nisan 2010 Pazartesi

Butter-Mandel Kuchen / Bademli-Yağlı Pasta

Almanların klasiklerinden olan yağlı pastayı paylaşmak istedim sizlerle bu seferde..Bu pastanın mayalısı olur,şeftalilisi ve kayısılısı olur..Bazende üzerine krema yayılıp,bademler şekerli ve yağlı karışımda karıştırılıp üzerine serpiştirilir..Kısaca bu pasta ve türevleri nefis olur..Öğleden sonra bir fincan kahvenize veya çayınızın yanına zevkle eşlik ederler..)))
8
Malzemeler
125 gr şeker
3 yumurta
minicik tuz
1 paket vanilya
1 kutu krema (250 ml) veya 1 paket çırpılmış şanti
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
250 gr un (1,5 su bardağı)

Üzeri için
200 gr yaprak badem
1 çay bardağı şeker
100 gr tereyağ
9
Hazırlanışı
Krem şanti veya krema mikserle katılaşana kadar çırpılır.

Şeker ve yumurtalar 5 dk çırpılır.

Sırası ile diğer malzemeler eklenip çırpılır.

Kare veya dikdörtgen kalıp yağlanıp hamur içersine dökülür.

175 c de ki kızgın fırında 10-12 dk pişirilir.

Pasta fırında pişerken diğer taraftan yağ eritilip içersine şeker eklenip altı kapatılır.

Bademler içersine dökülüp karıştırılır.

Pasta fırından çıkartılıp bademli karışım üzerine yayılır.

Tekrar fırına girip, 10 dk kadar üzeri kızarana dek pişirilir.

Pasta soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir.

Dilerseniz üzerine hafifçe pudra şekeride serpiştirebilirsiniz.
7
AFİYETLER OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder