8 Nisan 2010 Perşembe

ÇERKEZ TAVUĞU


Malzemeler:

1.3 adet tavuk budu,

2.2 dilim bayat ekmek

3.4 diş sarmısak

4. yeterince zeytinyağı,

5. 1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz

6.3 yemek kaşığı mayonez

7.1 yemek kaşığı süzme yoğurt,

8. pulbiber, karabiber, nane

Hazırlanışı:

1.Tavuk butları tuzlu suda iyice haşlanır ve ufak ufak didiklenir.

2.Bayat ekmekler rondoya konarak üstüne 3-4 yemek kaşığı tavuk suyu ve sarımsaklar eklenerek çekilir.

3.Ekmekler, didklenmiş tavuk etine karıştırılır, üstüne karabiber, zeytinyağı, mayonez ve yoğurt ve ceviz içi eklenerek iyice karıştırılır.

4.Karışım servis tabağına alınır. En üst görünümü düzgün olsun isterseniz bir kaşık mayonezle üstünü düzenleyebilirsiniz.

5.çerkez tavuğunun üstünü pulbiberve nane ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsunç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder