- 4 SU BARD ILIK SU
- 1 TATLI KAŞIĞI TEPELEME TUZ
- 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
- ALDIĞI KADAR UN
- İÇİ İÇİN İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ+SIVI YAĞ
YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMASI BEKLENİR. MAYALANAN HAMURDAN İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE TOPLAR YAPILIR. AÇILIR. BOLCA SIVI YAĞ SÜRÜLÜR. CEVİZ KONUP KAPATILIR. MAYALANMASI BEKLENİR. ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRÜLÜP 200-220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİ KAPATILARAK YUMUŞAMASI SAĞLANIR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder