7 Nisan 2010 Çarşamba

CEVİZLİ MİNİK EKMEKLER

MALZEMELER
  • 4 SU BARD ILIK SU
  • 1 TATLI KAŞIĞI TEPELEME TUZ
  • 1 KÜÇÜK PK YAŞMAYA
  • ALDIĞI KADAR UN
  • İÇİ İÇİN İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ+SIVI YAĞ

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. MAYALANMASI BEKLENİR. MAYALANAN HAMURDAN İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE TOPLAR YAPILIR. AÇILIR. BOLCA SIVI YAĞ SÜRÜLÜR. CEVİZ KONUP KAPATILIR. MAYALANMASI BEKLENİR. ÜZERİNE SIVI YAĞ SÜRÜLÜP 200-220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. PİŞTİKTEN SONRA ÜZERİ KAPATILARAK YUMUŞAMASI SAĞLANIR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder