7 Nisan 2010 Çarşamba

Cevizli Pazı Kavurması

Pazı dolmasını, yumurtalı kavurmasını yapmıştım ve yemiştim ama cevizli kavurmasını daha önce hiç denememiştim geçtiğimiz hafta sonu Tire'nin Kaplan Köyünde Dağ restoranda yiyinceye kadar.
İzmir ve çevresini tanıyanlar bilirler Tire İzmir ' in küçük ama şirin bir ilçesi. Özellikle de ziyaretiniz Tire'de pazar kurulduğu güne denk gelirse Ege yöresinin değişik otlarından bulmanız da mümkün. Bize bu restoranı tavsiye eden arkadaşlar gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmamızı aksi halde yer bulamayacağımızı söylemişlerdi .İyi ki de bizi uyarmışlar.Gerçekten de yer bulmanız mümkün değil. Küçük bir aile işletmesi ama çok temiz , özellikle de mezeleri bir harika.

Cevizli pazı kavurmasını da orada yedik. Çok hoşumuza gidince evde de denedim. İlk yaptığımda cevizleri pazılarla birlikte kavurduğum için yediğimiz tadı vermedi. İkinci denememde pazıların pişmesine yakın cevizleri ilave edip, pazılarla birlikte bir iki kez çevirince yediğimiz tadı bulabildim.


Gereken Malzemeler:
  • 1 demet pazı
  • 1 adet orta boy soğan
  • yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • zeytinyağı

Yapılışı:

  • Pazıları bol su ile yıkayın.
  • Pazıların uçtaki kalın sap kısımlarını çıkarıp ince ince doğrayın.
  • Bir tencerede zeytinyağı ile birlikte yemeklik doğranmış soğanları hafifçe pembeleştirin.
  • Kıyılmış pazıları ilave edip çevirerek pişirin. Pazılar su salacağı için su ilave etmenize gerek kalmıyor.
  • Pazılar pişip suyunu çekince cevizi ilave edip bir iki kere çevirip ocağı söndürün.
  • Ilınınca servis tabağına alıp isterseniz bir kaşık sızma zeytinyağı üzerine gezdirin.


Fazla miktarda kalanı ertesi gece süzme yoğurtla karıştırdım. Bu şekilde de evde çok beğenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder