5 Nisan 2010 Pazartesi

Cevizli Un Helvası

Cevizli Un Helvası

Annemin tarif defterinden aldığım un helvası tarifi inanın çok lezzetli oluyor.Annemin kara kaplı bu tarif defteri çok değerli,inanın bu un helvası birebir tutuyor ,kıvamı hiç şaşmaz..
Un helvasındaki en önemli püf noktası kavrulma zamanı,ve başından hiç ayrılmamanız gerekir.Kollara kuvvet diyorum.Daha öncede taş helvası tarifi vermiştim burada , o tarifte de margarin epey fazlaydı bu tarifte'de margarin bolca bulunuyor.

Kakaolu un helvası tarifim de burada ;

Mevlüt veya kandillerde cevizli un helvasını mutlaka denemenizi öneririm.
Denemek isteyenler için ;

Malzemeler
- 250 gr. margarin
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 avuç dolusu kırılmış ceviz

Hazırlanışı:
1- Margarini tencereye koyup eritin,içine unu ekleyip kavurmaya başlayın.
2- Diğer tarafta sütü ve toz şekeri başka bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın.Kaynayınca altını kapatın.
3- Unun rengi değişene kadar yaklaşık 25 dakika kavurun.Un'nun mis gibi bir kokusu çıkacak ve rengi iyice koyulaşacak.Tencerenin başından ayrılmadan devamlı kavurun.
4- Diğer tencerede bekleyen sütlü şekerli karışımın altını tekrar yakıp ısıtın.Kavrulan unun içine yavaş yavaş döküp çok hızlı bir şekilde karıştırmaya başlayın ve ocağın altını kapatın.
5- Elinize mutlaka bir mutfak eldiveni veya bir havlu sarın(çıkan buhar elinizi yakmasın)ve hızlıca katıştırırken kırılmış cevizleri içine ekleyin.
6- Tencerenin kapağını kapatın ve biraz demlendirin.İlk sıcaklığı çıkınca tencerenin kapağını açın ve dondurma kaşığının içini doldurup servis tabağına ters çevirip içinden düşmesini sağlayın.Kenarlarını cevizle süsleyip ikram edin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder