5 Nisan 2010 Pazartesi

Cevizli,Peynirli Poğaçalar

Poağaçaların tarifi klasik tarifimden..Yıllardır bu tarifi bıkmadan yaparım ve eş,dost tarafındanda çok beğenilir..Hatta Gül'ün kocaman poğaçaları diyede geçer..Hepimiz tarafından bilinen klasik bir tarif işte..Annecik biraz rahatsızlanmıştı.Şimdi çok şükür iyi..Gelen giden çok olunca (sağolsunlar),bir şeyler hazırlasan demişti..Boş boş iyi olmuyor deyince,bende dün gece iş çıkışı eve gelince hemen poğaçaları hazırladım..O arada masada duran iç cevizlerle tulum peynirine takılmıştı gözüm..Hemen hamurun içine onlardanda biraz rastgele atıp hamuru hazırladım..Gecenin bir yarısı piştiği için sadece mutfağımız değil binayada yayılmıştı mis gibi kokuları..Nede olsa o saatlerde mutfaklarda dinlenme süreçlerini yaşıyorlardı..Haliyle kokuyu takip edip kapımıza gelenlerde oldu..))Tadına bakanlar ise farklı ve bir o kadarda lezzetli buldular poğaçaları..Ceviz,peynir ikilisinden yine muhteşem bir lezzet sunmanın keyfini yaşamış oldum kısaca..))Cevizli tatları sevenlere öneririm veya kendi bildiğiniz tuzlu tariflerin içersine eklersenizde muhteşem olacaktır..)
Güzel bir hafta diliyorum tüm dostlara..
2
Malzemeler
1 yumurta + 1 yumurta sarısı
100 gr tereyağ (çiğden)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kırık ceviz
1/2 su bardağı tulum peyniri (siz farklı peynirler ekleyebilirsiniz.)
alabildiği kadar un (yaklaşık 2 su bardağı)
1
Hazırlanışı
Yumurta sarısı üzerine sürülmek için ayrılır.
Diğer malzemelerin hepsi karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, toplar yapılıp tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp birazda susam serpişitirilip 20 dk 185 c de pişirilir.
Afiyetler olsun!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder