5 Nisan 2010 Pazartesi

Çikolatalı Sufle

Çikolatalı Sufle

Bu tarifi ilk kez denedim,lezzeti inanın şahane oldu.Ben yumurta aklarını söndürmemek için çok uğraştım ama,evde Özgür olunca bunu pek dikkatli yapamadım.Eğer yumurta aklarını söndürmeden karıştırabilirseniz eminim çok daha fazla kabaracaktır.Orjinalinde ki fotoğrafın da bunun üç katı daha fazla kabarmıştı .Fırından çıkmadan önce biraz daha güzeldi .Ben sufle'nin fotoğrafını çekene kadar sönmeye başladı.


Fotoğraf çekerken inanın bacaklarımın bağı çözüldü,ellerim tirtir titredi. Dışarı da ısmarlaması meğer ne keyifliymiş :)) Ama denemelere devam edeceğim...
Söndü sönecek derken fotoğrafları çekebildim.. Ama ilk kaşıktan sonra inanın görüntüsünün hiç bir önemi kalmadı.. İçinden akan sıcacık çikolata lezzeti beni mest etti ...
Mutlaka deneyin !!!
İşte tarifi;

Malzemeler
- 175gr çikolata (bitter kullandım)
- 2/3 su bardağı(150gr)tuzsuz tereyağı,küçük parçalar halinde
- 4 yumurta(sarısı ve beyazı ayrılmış)
- 2 yemek kaşığı (30ml)portakal suyu
- 1 çay kaşığı (2.5gr)kıvam verici
- 3 yemek kaşığı tozşeker

Üzeri için:
- Pudra şekeri

Hazırlanışı:
1- Bir miktar tereyapı ile 6 tane sufle kalıbını hafifçe yağlayın.Her bir kalıba biraz tozşeker serpin ve her yerine yapışmasını sağlayın.
2- Kalın tabanlı bir tencereye,çikolatayı ve tereyaını koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak eritin.
3- Malzemeler eriyince ocaktan alıp iyice ılıtın.İçine yumurta sarılarını,portakal suyunu ilave edip çırpın.
4- Malzemeler iyice birbirine karışınca kenara koyun.
5- Fırını önceden 220 derecede ısıtın.Temiz cam bir kasede yumurta aklarını köpürene kadar çırpın(yaklaşık 1o dakika)Kıvam vericiyi de ekleyin.
6- Tozşekeri azar azar ilave edip karışımın köpüğümsü kıvama gelip hafif parlayana kadar çırpın.
7- Yumurta aklarının 1/3 'ünü soğumuş olan çikolatalı karışıma ilave edin karıştırın.Kalan yumurta aklarınıda yavaş yavaş ekleyip karıştırın.Plastik ya da metal bir kaşıkla sosu hazırladığınız kalıplara dökün.
8- Sufleleri 10-12 dakika iyice kabarıp ortaları yumuşak olana kadar pişirin.Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın...


Kaynak: Dünyanın En Güzel Tatlıları-İş Bankası Kültür Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder