8 Nisan 2010 Perşembe

Çikolatalı-Vişneli Kek


Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
1/2 su bardağı damla çikolata veya parçalara bölünmüş sütlü çikolata
2 su bardağı Sinangil kakaolu kek unu
Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtalar çırpma kabına alınır ve mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvıyağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir. Vanilya ve kek unun karışıma eklenir, iyice karıştırılır. Son olarak vişne ve çikolata karışıma eklenir ve margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirilir. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır. İsterseniz üzerine eritilmiş bitter çikolata dökerek süsleyebilirsiniz. Bunun için; 1 çay bardağı krema bir cezveye alınarak kaynatılır, iri parçalara bölünmüş bitter çikolata eklenir ve çikolata eriyinceye kadar karıştırılır. Ilık hale gelince kekin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder