8 Nisan 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE


















Tarifimi 54. P.D.Ç.E ev sahibesi
Malzemeler
100 gr tereyağ
1,5 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
2 yemek kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 tane vanilya
un
1 paket bitter çikolata
üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı
Oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağ ve toz şekeri mikserde krema kıvamı alıncaya kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave edip çırpmaya devam edin. Benmari usulü eritilmiş bitteride ekleyip bir iki dakika daha çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ilave edip elinizle yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısınmış fırında kurabiyelerin üzeri çatlamaya başlayıncaya kadar pişirin. Fazla pişirmeyin kurabiyeler sert olabilir. Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder