6 Nisan 2010 Salı

ÇİLEKLİ PUNCH

1 poşet kuşburnu çayına 700ml kadar kaynar su döküp 10dk bekletin.
250gr çilek ve 1 adet kiviyi doğrayıp 20ml çilek şurubu ve çayla karıştırın.2saat bekletip servis yapın.Bu iki meyveden oluşan karışımın aroması güçlü ve tadı ise oldukça tatlıdır.Bu nedenle köpüklü sek rosa şampanya veya maden suyu ile tadını hafifletebilirsiniz.

Punch genelde punch bowl adı verilen camdan yapılmış boller içinde hazırlanarak ve o bole has kase veya bardaklarla servis yapılır.Ben geçen yaz bolümü kırdığım ve yenisini almadığım için,sürahide servis yaptım.Çok soğuk ya da çok sıcak olarak sunulan punch'lar mevsime göre meyvelerle sunulur.Hafif içkilerden hoşlananlar için idealdir.Punch kelimesi Hintçe'den gelir.Hintçede beş anlamına gelen panch dır.Eskiden cin,şeker,limon,çay ve baharatlarla hazırlanıyordu.Kokteyl modasının öncüsüdür punchlar.Hawai usulu punchlar alkol içermez.Pasifik ve Hint Okyanusu ülkelerinde yemek öncesi aperatif olarak alınır.Kore kültüründe kurutulmuş Japon inciri,tarçın ve zencefil ile hazırlanan punch'a sujeonggwa adı veriliyor.Soğuk punch hazırlamak için yaz ayları doğru zamanlama.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder