8 Nisan 2010 Perşembe

DAMLA SAKIZLI PROFİTEROL
















Kısa bir ara veriyorum. Her hangi bir sağlık sorunum yok. Mutlaka geri dönücem. Beni merak edenler için yazmak istedim.

Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 fiske tuz
kreması için
yarım litre süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
2 adet damla sakızı
sosu için
yarım litre süt
1 paket çikolata sosu
Yapılışı
1 yemek kaşığı margarini eritip, suyu ekleyip kaynatın. Tuzu ve şekeri katın. Kaynayan suya unu bir seferde ekleyip hızlıca karıştırın. Hamuru soğutun. Soğuyan hamura teker teker yumurtaları kırıp yedirin. Kaşıkla alıp yağlanmış tepsiye top top dizin. Fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra fırının kapağını açmadan 40 dakika fırında bekletin. Kreması için vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirin. Profiterollerin içerisine kremadan doldurun. Üzerine çikolata sosu gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder