1 Nisan 2010 Perşembe

Dereotlu Poğaca

malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz
  • 150 gr. beyaz peynir
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • bir demet dereotu

yapılışı: Oda ısısında yumuşamış margarini, yoğurdu, unu, tuzu ve kabartma tozunu karıştırıp yoğurun. Ayrı bir yerde karıştırdığınız ince kıyılmış dereotu, rendelenmiş beyaz peynir, rendelenmiş taze kaşar peyniri de üzerine ekleyip tekrar yoğurun. Ufak parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp şekil verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve 180-190 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder