8 Nisan 2010 Perşembe

Dereotlu ve Biberli Kurabiye


Malzemeler :
250 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı kurutulmuş dereotu


Üzerine;
yumurta sarısı
çörekotu
Yapılışı :
Tereyağ, sıvıyağ ve sirke krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tuz, kurutulmuş dereotu ve toz kırmızıbiber eklenir. Un ve kabartma tozu karıştırılarak karışıma ilave edilir ve pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. 30 dakika buzdolabında bekletilir. (Ben bekletmedim.) Hamur buzdolabından çıkarılıp 15 dakika dışarıda bekletilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve şerit yapılır. Kalp şekli verilerek, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder