5 Nisan 2010 Pazartesi

Diyarbakır Çöreği

Diyarbakır Çöreği
Babamın özel isteği üzerine yapıldı bu çörekler,halacığımdan aldığım tarifle yaptım..Şekil vermek konusunda biraz zorlandım,ama babam lezzetini beğendi.. Dedem ve Babaannem Suriye doğumlu ama babam Diyarbakırda doğmuş... O yüzden yöre lezzetlerini çok sever.Mart ayında da Diyarbakır gezisi düşünüyorlar,keşke bende gidebilsem...

Diyarbakır çöreği tarifimiz;

Malzemeler
- 1 kg un(4.5 su bardağı un kullandım)
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 su bardağı margarin(eritilmiş)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya(42gr)
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 çay bardağı rezene (dövülmüş)
- 1/2 çay bardağı çörek otu
- 1 çorba kaşığı mahlep
- Yarım çorba kaşığı tuz

Üzeri için:
- Çörekotu

Hazırlanışı:
1- Maya'yı ılık süt ile karıştırılarak eritin.
2- İçine suyu ekleyin ve karıştırın.Diğer malzemeleride sırayla ekleyip bir güzel yoğurun.
3- Şekil verip tepsiye dizin ,üzerine yumurta sarısı sürüp tepside 30 dakika mayalandırın.
4- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder