Babamın özel isteği üzerine yapıldı bu çörekler,halacığımdan aldığım tarifle yaptım..Şekil vermek konusunda biraz zorlandım,ama babam lezzetini beğendi.. Dedem ve Babaannem Suriye doğumlu ama babam Diyarbakırda doğmuş... O yüzden yöre lezzetlerini çok sever.Mart ayında da Diyarbakır gezisi düşünüyorlar,keşke bende gidebilsem...
Diyarbakır çöreği tarifimiz;
Malzemeler
- 1 kg un(4.5 su bardağı un kullandım)
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 su bardağı margarin(eritilmiş)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya(42gr)
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 çay bardağı rezene (dövülmüş)
- 1/2 çay bardağı çörek otu
- 1 çorba kaşığı mahlep
- Yarım çorba kaşığı tuz
Üzeri için:
- Çörekotu
Hazırlanışı:
1- Maya'yı ılık süt ile karıştırılarak eritin.
2- İçine suyu ekleyin ve karıştırın.Diğer malzemeleride sırayla ekleyip bir güzel yoğurun.
3- Şekil verip tepsiye dizin ,üzerine yumurta sarısı sürüp tepside 30 dakika mayalandırın.
4- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder