8 Nisan 2010 Perşembe

DOMATES ÇORBASI

NORMALDE BENİ TANIYANLAR BİLİR BEN SEBZELERİ MEYVELERİ MEVSİMİNDE TÜKETEN BİRİYİMDİR. AMA BU DOMATESLER ORGANİK OLDUĞU İÇİN ALDIM. DOLAPTA YUMUŞAYAN DOMATESLERİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN ÇORBA YAPTIM...
BUNUN DIŞINDA 2 DEĞİŞİK ŞEKİLDE DAHA YAPIYORUM DOMATES ÇORBASINI. ONLARIDA BU VESİLEYLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. HERKES KENDİNE GÖRE MALZEMELERİNE GÖRE DEĞERLENDİRİP YAPABİLİR...

1. TARİF

MALZEMELER

  • 4 ORTA BOY DOMATES
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI NANE
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
  • TUZ

YAPILIŞI

DOMATESLERİ RENDELEYİP TENCEREYE KOYUP KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ. DOMATESLERİMİZ KAYNARKEN BAŞKA BİR TENCEREDE YAĞLARI BAHARATLARI VE UNU KAVURUYORUZ. KAVRULAN UNUMUZA YAVAŞ YAVAŞ 1 SU BARDAĞI KADAR SU KOYUYORUZ. PÜRÜSSÜZ HALE GELİNCE KAYNAYAN DOMATESLERİMİZİ OCAKTAN ALIP KATIYORUZ. KARIŞTIRIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA ARZU ETTİĞİNİZ KIVAMA GELENE KADAR SICAK SU KOYUYORUZ. 10 DK KADAR KAYNATIYORUZ. ARZUYA GÖRE ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ KOYUP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

2. TARİF

MALZEMELER
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 2 DOMATES RENDESİ
  • 1 SU BARD SÜT
  • TUZ

YAPILIŞI

UN YAĞLA KAVRULUR. SALÇA EKLENİR. KAVRULUR. DOMATESLER İLAVE EDİLİR. KARIŞTIRILARAK PÜRÜZSÜZ HALE GELENE KADAR SÜT İLAVE EDİLİR. İSTENİLEN KIVAMDA SU İLAVE EDİLİR. TUZ KONUR. 10 DK KADAR KAYNATILIR. AFİYET OLSUN...

3. TARİF (KIŞ ÇORBASI)

MALZEMELER
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 3 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
  • 1 BARDAK SÜT
  • TUZ

YAPILIŞI

UN YAĞLA KAVRULUR. SALÇALAR İLAVE EDİLİR. KAVRULUR. PÜRÜSSÜZ OLANA KADAR KARIŞTIRARAK SÜT İLAVE EDİLİR. İSTENİLEN KIVAMA GELENE KADAR SU İLAVE EDİLİR. TUZU KONUR. 10 DK KAYNATILIR. KAŞAR RENDESİYLE SERVİS EDİLİR.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder