8 Nisan 2010 Perşembe

DOMATESLİ MANTI

















Malzemeler
1 su bardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
3 tane yumurta
alabildiği kadar un
içi için
3 tane haşlanmış patates(ezilmiş)
1 tane rendelenmiş soğan
tuz
nane
karabiber
ayrıca
1 çorba kasesi yoğurtlu sarımsak
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp sert bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Oklava yardımıyla mantı hamuru inceliğinde açın. Kare parçalar kesin. İç malzemeden koyup kapatın. Üçgen kapatıp iki sivri kenarını birleştirin. Kaynar tuzlu suda haşlayın. Üzerine yoğurtlu sarımsaktan gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder