5 Nisan 2010 Pazartesi

Duble Çikolatalı Kurabiye

Bu tarifi Lezzet Dergisinden not almıştım, internette araştırınca Tijen Hanım' a ait olduğunu gördüm; kendisi Lezzet dergisi için hazırlamış. Hazırladığım hamur bana biraz sert geldiği için kaşıkla şekil vermek yerine elimde yuvarladım bu yüzden görüntü istediğim gibi olmadı. Orjinal görünüm için buraya bakabilirsiniz.

Malzeme
80 gr bitter çikolata
100 gr tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
¾ su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilin
½ paket kabartma tozu
1 fiske tuz
1 su bardağı iri kırılmış fındık
1 su bardağına yakın damla çikolata

Yapılışı :
Küçük bir tencerede tereyağı eritilir, ocaktan alınıp üzerine 1 paket bitter çikolata kırılarak eklenir ve eritilir. Sıcaklığı geçince çırpma kabına alınır. Üzerine yumurta eklenip mikser yardımıyla çırpılır. Toz şeker eklenip çırpmaya devam edilir. Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve vanilin eklenip karıştırılır. Son olarak damla çikolata ve fındık da eklenip karıştırılır. Hamurdan 1'er yemek kaşığı alınıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 10-13 dakika pişirilir.

Not : Pişirme süresine dikkat etmek önemli; fazla pişerse kurabiyeler kuruyabilir, tecrübeyle sabit :))

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder