7 Nisan 2010 Çarşamba

EKMEK KÖFTESİ




YILLAR ÖNCE TV'DE EMİNE BEDER'İN YAPTIĞI YEMEK PROGRAMINDA GÖRÜP BEĞENMİŞTİK BU TARİFİ. O DÖNEM ANNEMLE ARA ARA YAPMIŞTIK. DAHA SONRA UNUTTUK GİTTİ. GEÇENLERDE AKLIMA GELDİ. BUNU YAPIP BLOĞUMDA PAYLAŞMALIYIM DEDİM. SABAH KAHVALTISINDA BAYAT EKMEKLERİ DEĞERLENDİRİP MİNİK OĞLUŞUMLA KENDİME BU KÖFTELERİ YAPTIM. BAKALIM SİZ BEĞENECEKMİSİNİZ...


MALZEMELER


  • YARIM EKMEK (KÜÇÜK)

  • 1 YUMURTA

  • 100-150 GR BEYAZ PEYNİR (YADA EVDE OLAN HERHANGİ BİR PEYNİR)

  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)

  • 1 KÜÇÜK BOY KURU SOĞAN RENDESİ

  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER, NANE VB İSTEDİĞİNİZ BAHARATLAR


  • KIZARTMAK İÇİN YETERİNCE SIVI YAĞ

YAPILIŞI


SIVIYAĞ HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİ YOĞURUYORUZ. KÖFTE ŞEKLİ VERİP KIZGIN YAĞDA İYİCE KIZARTIYORUZ. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder