5 Nisan 2010 Pazartesi

EKŞİLİ BULGUR KÖFTE

Bu yemekte yine annemden..yöresel bir çorba diyebiliriz..
Malzemeler;
1 kase pilavlık bulgur
un,su,tuz
200 gr kıyma
1 baş soğan
varsa yarım şişe domates konservesi
kuşburnu ekşisi yada nar ekşisi
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
baharatlar:kimyon,karabiber,kırmızı biber
Yapılışı; Öncelikle bulgur,un su,tuz yoğurulur.katı olmalı, yuvarlanabilmelidir.bu arada bir tepsiye un serpilir.yuvarlanan köfteler unlu tepsiye konulur(fındıktan biraz küçük olacak biçimde).Geniş bir tencereye sıvıyağ konur,soğan ince ince kıyılır,sıvıyağda kavrulur,kıyma eklenir,kıyma pişince salça,biber salçası,baharatlar,konserve domates,tuz eklenir ve kavrulur.üzerine sıcak su konur.kaynayan suyun içine bulgur köfteler eklenir.Pişmeye yakın 4,5 yemek kaşığı kuşburnu ekşisi eklenir.Ekşiliği damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Piştikten sonra sıcak servis yapılır istenirse üzerine tekrar ekşi konulabilir..
Kuşburnu ekşisi genelde zor bulunacağından ,nar ekşisi ile yapmanızıda önerebilirim..gerçekten çok lezzetli bir yemektir...Bulgurlu ve salçalı hiç bir yemeğin kötü olacağını düşünmüyorum zaten...Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder