8 Nisan 2010 Perşembe

Elmalı Üzümlü Turta


Tarif defterimi karıştırırken elime geçti, çok uzun zamandır yapmamıştım. Bu tarifi keşfetmem perişan kurabiye den kısa bir süre sonraya rastlıyor. Yani mutfakta acemi olduğum döneme..Keşfettiğim zaman çok hoşuma gitmişti. Perişan kurabiye gibi, hatta ondan daha basit. Tepsiye dök, pişir...Üstelik yağsız olduğu içinde hafif. Tek zahmeti elmaları soyup, dilimlemek:)) "O kadar da olsun artık baklava, börek açmıyorum " diye düşünmüştüm. Şimdi yaptıklarıma bakınca acemilik zamanıma gülüyorum.

Hayat işte , insanlara her gün bir şeyler öğretiyor.....

Gereken Malzemeler
* 3-4 orta boy elma
* yarım su bardağı kırılmış ceviz ( isterseniz 1 bardak koyabilirsiniz)
* yarım su bardağı kuru üzüm
* 3 yumurta
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

* Elmaların kabuklarını soyup dilim dilim( dilimler 0.5 cm den kalın olmasın) katı yağ ile yağlanmış kare borcama yerleştirin. Üzerine cevizleri serpin.
* Cevizlerden sonra üzümleride yaklaşık eşit olacak şekilde cevizlerin üzerine dağıtın tarçını yavaşça serpin.
* Başka bir kapta yumurtaları şekeri ve vanilyayı mikserle çırpın.
* Unu, kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.
*Hazırladığınız koyu kıvamdaki hamuru dilimlenmiş elma, üzüm, ceviz karışımının üzerine dökün.
* Hamur koyu olduğu için bir spatula yardımıyla tepsiye dağıtın.
* 170 derece önceden ısıtılmış fırında kek kürdan ucuna yapışmayıncaya kadar pişirin.
* Kek ılındıktan sonra dilimleyip, ters çevirerek servis tabağına alın.

Elmaları önceden dilimlemiştik. Kararmaması için limon suyunda bekletmeye gerek olmuyor. Çünkü hamur çok çabuk hazırlandığı gibi, üzerine serptiğimiz ceviz ve üzümlerden de elmalar kararmıyor.
Tepsiyi yağlarken sıvı yağ kullandığınız zaman kek hamurunu döktüğünüzde, hamur daha yoğun olduğundan sıvı yağ yüzeye çıkıp kekin kenarlarını daha kıtır hale getiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder