8 Nisan 2010 Perşembe

ELMALI KURABİYE

ELMALI KURABİYE 015
Elmalı kurabiye en sevdiğim kurabiye çeşitlerinden biridir.Çeşit çeşit tarifi var. Ben hamuru yumuşak olanları pek sevmiyorum. Hamur biraz gevrek olmalı, ağızda dağılmalı. Ayrıca içinde bolca ceviz olmalı ama bana göre karanfil ve üzüm olmamalı. Sayfamı yazmaya başladığım Eylül 2006'dan bu güne kadar sayısını hatırlayamayacağım kadar çok pişirdim ama burada yayınlamak kısmet olmadı. Uyguladığım bir tarifim  daha var. Onu da bir başka sefer yayınlayacağım. Şimdi fotoğraftakinin tarifini verelim.
Malzemeler;
Hamuru için;
*250 gr tereyağı( oda sıcaklığında )
*yarım su bardağı zeytinyağı,
*3 çorba kaşığı toz şeker,
*1 yumurta
*1 çorba kaşığı yoğurt
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
İçi için;3
*4 adet orta boy golden elma
*3 çorba kaşığı toz şeker
*1 su bardağı kadar küçük parçalara bölünmüş ceviz
*2 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı;
1.Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim ve bir tavaya alarak, şeker ilavesi ile pişirmeye başlayalım. Elmalar suyunu çekene kadar pişirdikten sonra tarçın ve cevizi ilave ederek bir iki karıştırıp, ılınmaya bırakalımç
2.Hamur malzemelerini karıştırarak güzelce yoğuralım. Hamur kulak memesi yumuşaklığında fazla sert olmayan bir hamur olmalı.
3.Hamuru merdane yardımı ile unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açalım ve ağzı genişçe bir bardakla yuvarlaklar keselim. Veya yuvarlak kurabiye kalıbınız varsa onunla da kesebilirsiniz.
4.Herbir yuvarlağın içine birer kaşık elmalı karışımdan koyduktan sonra, hamuru ortada kapatalım ve birleştirme yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 -20 dakika kadar kurabiyelerin üstleri hafif pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirelim.
6.Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra üstlerine pudra şekeri serperek servis yapalım. Afiyet olsun.
ELMALI KURABİYE 030

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder