5 Nisan 2010 Pazartesi

ERİK EKŞİLİ, ROKFORLU- BULGURLU-ISPANAK SALATASI




(internetten )


ERİK EKŞİLİ-ROKFORLU-BULGURLU-ISPANAK SALATASI

2 küçük demet bebek ıspanak
1 adet turuncu california biberi
1 dal taze soğan
biraz kırmızı lahana,
2 adet küp kesilmiş erik
1/2 paket soya filizi
minik küpler halinde 3-5 rokfor peyniri ( çok kuvvetli bir kokusu ve keskin bir tadı vardır , ayrıca çok yağlıdır,diyet için uygun değildir !)

1/2 küçük çaybardağı ince bulgur- 1/2 k. çb sıcak su ile kabartılır (kısır gibi)

SOS
sızma z.yağ - minicik tuz - 1 yk erik ekşisi (veya nar ,ama farklı olur tadı ! )
çok az kırmızı pul biber- 1/2 limon suyu- 1 çk elma sirkesi

YAPILIŞI


Tüm malzemeler yıkanıp süzülür ,
Ispanaklar elle bölünür ! - lahanalar ve soğanlar incecik doğranır
Biberler, soya filizi ,rokfor eklenip ezmeden karıştırılır.
En son ıslanmış bulgur ilave edilip ,sosu eklenir. Çok iyi karıştırılır
Servis anında rokfor peynirlerini ilave edip, çok az kırmızı pul biber serpersiniz
.
Peynirin verdiği lezzet tartışmasız güzel. Soya filizi çıtır çıtır, biber ise insanın şu soğuk günlerde kanını ısıtıyor, sonuçta sosuyla buluşuncada yemelere doyulmuyor.

ROKFOR PEYNİRİ :
(Roquefort) Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir peynirdir. Rokfor'un yapımında Roquefort kasabası civarındaki doğal mağaraların ve sonradan bu mağaralara benzetilerek yapılan mahzenlerin olduğu kadar, Rokfor küfünün de büyük etkisi vardır, Rokfor küfü, üçte ikisi buğday unu, üçte biri çavdar unu olan bir hamurla hazırlanır. Peynirler mahzenlerde iki veya üç ay kalır. İyi bir Rokfor peyniri kavuniçi renginde, ince kabuklu, içi beyaz küf damarlı olan, tereyağı yumuşaklığında ve tadındadır. Rokfor peyniri diğer peynirlere oranla dayanıklı bir peynirdir

AFİYETLER OLSUN ARKADAŞLAR.



Haftanın 2 günü,özel olarak, sepetin içinde duran güzeller için alışveriş yaparım.Belirli yerden aldığım için, tazelik ve geliş günlerine çok itina ederim. Yine o gün sebzelerimi ve meyvelerimi alıp evime geldim. Biraz koruma amaçlı hafif bir Diyet demiyelimde , dikkat programına aldım kendimi. Yurt dışı ve yurt içi iş misafirlerimizi ağırlayalım derken, tabiri caizse ipin ucu kaçacak gibi !
( Aynadaki kadını da üzmemek lazım dimi ama :)))
İşte bu salatalar o salatalar :)
Tezgahlara göz gezdirirken bir yandan da düşünüyorum ; gerçekten baktığımızı görüyormuyuz ??? Şekillerine, renklerine, tatlarına, kokularına ,gerçekten kendimizi veriyormuyuz. Ben vermek bakmak ne kelime neredeyse alıp karşıma hepsini tek tek oturtup sohbet ediyorum.. Geçen turpla konuşurken ! :) bnim küçük karadut kulak misafiri olmuş '' aman efendim sizin şu pembenizde beni mest ediyor ''derken yakalanmışım :)))))
Hele ananasa bir iltifatlar yağdırmışım ki masal evimin tüm kahramanları kahkaya boğuldu !! :)) Birde çiçeklerimle sohbetteyken pek eğlenirler :)
Benimle onların arasında çok özel bir bağ var :) AMA ANLAMIYORLAR ANACIM :))))

hEM Kim demiş BAKİM ; Kış Karanlık, renksiz, kasvetli diye ?
Şöyle biraz tezgahlara yaklaşın, İnsan gözlerini alamıyor ki bu renk cümbüşünden, alacasından. ( Ayrıca ÇİÇEKÇİLEREDE SIK UĞRAYIN LÜTFEN ,HAVA SOĞUK ÜŞÜYORLAR, satsınlar ki evlerine gitsinler :( ben o gün yılbaşı çiçekleri aldım gördüğünüz gibi ! )


Ah teşekkürler ediyorum güzel YARADANIMA.....
HELE O MİS KOKULU ÇİÇEKLERİ VE DOYUMSUZ MEYVEYİ-SEBZEYİ BİZ İNSANLARA BAHŞETTİĞİ İÇİN..
BİNLERCE ŞÜKÜR.......
( LÜTFEN İSRAF ETMİYELİM ! :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder