7 Nisan 2010 Çarşamba

Etimek Tatlısı

Bir kitapta okumuştum. "İsimler büyülüdür" diyordu yazar " isimler hem de büyücüdür". Bir isimle o ismi taşıyan önce hemnam, bir zaman sonra da hemsıfat olurmuş. Gerçektende doğru değil mi ? Çevrenize şöyle bir bakın bir çiçek ismi verilen bir çocuk o çiçeğin zarafetini, kırılganlığını, hassasiyetini taşımaz mı? Ya da sevinçleri mutlulukları verdiğiniz isimler.. Belki de bir isim ve o ismi taşıyan hayatınızın bir yerinde size, sevdiklerinize bir umut olmuştur, tutunacak bir dal ... Ya da içinde nur geçen bir isim size bir ışık olmuştur, yol gösteren , sevincinizi , kederinizi paylaşan. Böyle sayısız örnekler çoğaltabilirsiniz çevrenize baktığınız da isimleri ile özdeşleşen.
Annemin can arkadaşı, bizim iyi ve kötü günde her zaman yanımızda olan, bugün aramızda olmasada her zaman sevgiyle hatırladığımız Nurhayat Teyzemizde ismi ile özdeşleşen örneklerden biri. Tarifini vereceğim etimek tatlısıda yıllar önce onun bize bir ziyaretimiz sırasında ikram ettiği, bizim her yaptığımızda onu sevgi ile hatırladığımız onun sohbetleri kadar çok hoş bir tatlı............

Gereken Malzemeler
* 1 paket tuzsuz etimek
Kreması için
* 1 lt süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 4 yemek kaşığı un
* yarım paket tereyağı veya margarin
Şerbeti için
* 2,5 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
Üzerine süslemek için hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz
Etimekleri tepsiye dizip, hazırladığım sıcak şerbeti etimeklerin üzerine döküyorum. Diğer tarafta un ve yağı pembeleşmeden biraz kavuruyorum. Şeker ile kaynattığım sütü kavrulan unun üzerine yavaşça döküp muhallebi gibi pişiriyorum. Pişen muhallebiyi mikserle 6-7 dakika çırpıp şerbetlenmiş etimeklerin üzerine döküp üstünü hindistan cevizi ve dövülmüş ceviz ile süslüyorum....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder