6 Nisan 2010 Salı

Ev Yapımı Cezerye ( Havuçlu Toplar )

Geçen hafta şehir dışından gelen Gözde (gelinimiz) annemlere cezerye getirmişti.Çok beğenilerek ikişer ikişer yenilerek tüketildi.Bilirsiniz Mersin'in Cezeryesi oldukça meşhurdur.Yörenin havucu ile yapılan cezeryeler bambaşka lezzetlidir elbette.Tabii ki o lezzeti evde yakalamak pek mümkün değil .Bende eldeki malzemelerle ev yapımı kaymaklı cezerye yaptım.
Cezerye diyince nedense yüzlerde tuhaf bir gülümse olur :) Cezeryenin afrodizyak bir etkisi olduğu hemen akla gelir.İkramı neşe dolu bu cezeryelerden mutlaka yapın eminim çocuklar havucu bu şekilde daha çok sevecekler.
Malzemeler
6 Kişilik

- 6 tane havuç(orta boy)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi(dövülmüş)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilin
- 1 paket pötibör bisküvi
- 50 gr kaymak

Üzeri için:
- Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
1- Havuçları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin.Tozşekeri içine karıştırıp ocakta yumuşayana kadar biraz pişirin.
2- Bisküvileri ve cevizleri mutfak robotunda çekip un haline getirin.İçine ceviz,tarçın ve vanilyayı karıştırın..
3- Soğuyan havuçların içine hazırlanan bisküvili harcı ekleyip karıştırın.Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp onları hindistan cevizine bulayın.
4- Minik yağlı kağıtlara dizdiğiniz cezeryeleri parmak ucunuzla bastırarak çukurlar oluşturun.Çukurları kaymakla doldurun.

Afiyet Olsun...

Kaynak: Lezzet Dergisi (Mart 2008)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder