7 Nisan 2010 Çarşamba

EZOGELİN ÇORBASI


BU ÇORBANINDA ÇOK ÇEŞİTLİ VE ASLINDA BİRBİRİNE YAKIN TARİFİ VAR. AMA BEN KENDİ YAPTIĞIM PRATİK TARİFİ YAZIYORUM...

MALZEMELER:

1 SU BARD KIRMIZI MERCİMEK
1 KÜÇÜK PATATES
1 KÜÇÜK SOĞAN
1 KÜÇÜK HAVUÇ
YARIM ÇAY BARD BULGUR
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
YARIM YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ,KIRMIZI TOZ BİBER, KARABİBER, BOL NANE

MERCİMEKLER AYIKLANIR. YIKANIR TENCEREYE ALINIR. İÇİNE SOĞAN, PATATES, HAVUÇ İNCE DOĞRANIR VEYA RENDELENİR. BULGURDA YIKANIP İLAVE EDİLİR. 4-5 PARMAK ÜSTÜNE ÇIKINCAYA KADAR SU İLAVE EDİLİR. KAYNAMAYA BIRAKILIR. KAYNATIP İYİCE PİŞİRİLİR. PİŞEN MALZEMELER BLENDER DAN (VEYA KEVGİR)GEÇİRİLİR. BİR TAVAYA YAĞLAR SALÇALAR VE BAHARATLAR ALINIR. KAVRULUR. TENCEREDEKİ ÇORBAYA İLAVE EDİLİR. İKİ FIKIR KARIŞTIRARAK KAYNATILIR. ÇORBAMIZ SERVİSE HAZIR. AFİYET OLSUN...

NOT: ÇORBANIZ KOYU KIVAMLI OLDUYSA SON KAYNAMA AŞAMASINDA SICAK SU İLAVE EDİP İSTEDİĞİNİZ KIVAMA GETİRİP KAYNATABİLİRSİNİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder