8 Nisan 2010 Perşembe

FINDIK AROMALI VE KAKAOLU MUFFİN


Malzemeler;
*3adet oda sıcaklığında yumurta,
*1,5 su bardağı toz şeker,
*100 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*1/2 su bardağı sıvı yağ,
*3/4 su bardağı oda sıcaklığında süt,
*2 yemek kaşığı kakao
*üstüne serpmek için damla çikolata,
*3 su bardağı fındık oraomalı kekun ( Sinagil Fındık Aromalı kekun)
Hazırlanışı;
1. Önce yumurtalar ile şeker mikser yardımı ile çırpılır.
2.Sonra sırası ile tereyağı, sıvıyağ, süt ve un karıştırılarak karışım homojenleşinceye kadar çırpılır.
3.Hazırladığınız hamurunun 2/3 'sini içlerine muffin kağıdı yerleştirilmiş muffin kalıplarına, herbir kalıbın yarısı dolacak şekilde 1,5 yemek kaşığı kadar doldurun.
4.Geri kalan kek karışımına kakaoyu ekleyip karıştırın ve yarım doldurduğunuz muffin kalıplarının üstlerini kakaolu karışım ile doldurun.
5.Üstlerine damla çikolata serpin. ( Aslında iri dövülmüş fındık serpmek istiyordum ama evde fındık olmadığı için damla çikolata serptim)
6. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında muffinlerinizi pişirin.
( Bu tarif sinangil fındıklı kekunu paketinin yan tarafındaki tarifin çok az değiştirilmesi ile ortaya çıkmıştır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder