1 Nisan 2010 Perşembe

FINDIKLI ŞERBETLİ TATLI



Bu tatlıyı sinangilin vanilya aromalı kekunuyla yaptım, çok beğenildi;)

Malzemeler
1 sb sıvı yağ
1 sb irice fındık içi
yarım sb sıvı yağ
yarım sb su
3 sb vanilya aromalı kekun
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Şerbeti için;)
2 sb şeker
3 sb su
yarım limon

YAPILIŞI
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz,(şekeri, suyu ve yarım limonu bir tencereye koyup rengi değişene kadar kaynatıyoruz) un hariç diğer malzemeleri birbirine yedirip unuda yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar alıp yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede biraz pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. fırından çıkardıktan sonra biraz sıcaklığı gittikten sonra şerbetimizi döküp arada ters düz yapabiliriz şerbetini çeksin diye;) hepsi bukadarcık, çok pratik ve çok lezzetli bir tatlı....
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder