1 Nisan 2010 Perşembe

FIRINDA ELMALI SÜTLÜ TATLI



MALZEMELER
4 elma
yarım sb şeker
ceviz, fındık
3 yumurta sarısı
4 yk un
1sb şeker
1 lt süt
1 yk tereyağı
1 paket vanilya
3 yumurta akı
1 sb şeker

YAPILIŞI
İlk önce elmaları rendeleyip yarım sb şekerle pişirip tarçını ve ceviz içlerinide ekliyoruz. Daha sonra 3 yumurta sarısı, 4 yk un, 1 sb şeker ve 1 lt sütü muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip içine 1 yk tereyağını ve vanilyayıda ekliyoruz. Şimdide 3 yumurta akını ve 1 sb şekeride kremşanti kıvamına gelene kadar mixerle karıştırdıktan sonra elmalı içi borcamın en altına yayıyoruz onun üstüne muhallebiyi koyup soğuduktan sonra yumurta aklı karışımıda üstüne koyup önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. hepsi bukadarcık:))))
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder