8 Nisan 2010 Perşembe

FIRINDA GÜVEÇTE TEREYAĞLI LEVREK + MEVSİM SALATA

MUHTEŞEM İKİLİ.... BALIK VE YANINDA OLMASSA OLMAZ SALATA... MUTLAKA DENEYİN DİYEREK TARİFİME GEÇİYORUM...

MALZEMELER
  • 2 ADET LEVREK
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ

YAPILIŞI

LEVREKLERİ TEMİZLEYİP (ÜZERİNDEKİ PULLARI SIYIRIP) HER İKİ TARAFINADA KOLAY PİŞMESİ İÇİN BIÇAKLA 2-3 KESİK ATIYORUZ TUZLAYIP GÜVEÇ KABIMIZA ALIYORUZ. ÜZERİNE KÜÇÜK PARÇALAR HALİNDE TEREYAĞ KOYUYORUZ. 220 C KIZGIN FIRINA SÜRÜYORUZ. 25 DK PİŞİRİP SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BALIK TEMİZLEMEYİ BİLMİYORSANIZ YADA TEMİZLEMEK İSTEMİYORSANIZ BALIKÇINIZA TEMİZLETİRKEN PULLARINI SIYIRMASINI SÖLEMEYİ UNUTMAYIN...

BİR AN ÖNCE YEMEK İSTEYİNCE FOTOĞRAFI ÇEKERKEN OYNATTIĞIMIN FARKINA BİLE VARMAMIŞIM :))

ALTTA MARUL... TAZE SOĞAN... MAYDONOZ... ÜSTÜNDE HAVUÇ RENDESİ... LİMONLU SİRKELİ SUDA BEKLEMİŞ MOR LAHANA... MISIR... DOMATES... SALATALIK... VE SOS OLARAK BOL LİMON ZEYTİNYAĞ TUZ.... AFİYETLE...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder