8 Nisan 2010 Perşembe

FIRINDA MANTARLI BİFTEK

FOTOĞRAFTA PASTA GİBİMİ DURUYOR? YOKSA BEN REJİM YAPMAKTAN TATLI YEMEYE YEMEYE HERŞEYİ TATLI GİBİMİ GÖRMEYE BAŞLADIM :)) NEYSE SİZ FOTOĞRAFA DEĞİL LEZZETE BAKIN DEYİP TARİFİME GEÇİYORUM ALIŞTINIZ NASILSA BENİM KÖTÜ FOTOĞRAFLARIMA :))...
BU YEMEĞİ BEN HİÇ YAĞSIZ YAPTIM. AMA SİZE NORMAL TARİFİNİ VERİCEM. BU ARADA AZICIK UFACIK Bİ KAÇAMAK YAPIP ÜZERİNE KAŞAR RENDELEDİM. AZICIK...

MALZEMELER
  • YARIM KİLO DANA BİFTEK
  • 2 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
  • 1 DİŞ SARIMSAK
  • 1 KÜÇÜK SOĞAN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER DOMATES SALÇASI KARIŞIMI
  • 250 GR MANTAR
  • 2 SİVRİ BİBER
  • 2 DOMATES
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE TAVADA MARGARİNİ ERİTİP ETLERİN İKİ TARAFINIDA HIZLI ATEŞTE KIZARTIYORUZ. DAHA SONRA YAĞIYLA BİRLİKTE DÜDÜKLÜ TENCEREMİZE ALIYORUZ. SULANDIRDIĞIMIZ SALÇAYI EKLİYORUZ. SOĞANI SOYUP İKİYE BÖLÜP ETLERİN ÜZERİNE KAPATIYORUZ. SARIMSAĞI SOYUP İKİYE BÖLÜP ATIYORUZ. ETLERİN AZ ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU KOYUYORUZ. BAHARATLARI VE TUZUNU KOYUP DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATIYORUZ. KAYNAMA SESİNİ DUYDUKTAN SONRA 30 DK PİŞİRİYORUZ. ETLERİMİZ PİŞERKEN TAVAMIZA TEMİZLEYİP DOĞRADIĞIMIZ MANTARLARIMIZI ALIYORUZ. MANTARLAR SUYUNU ÇEKİNCE BİBERLERİ KOYUP KAVURUYORUZ. BİBERLERDEN SONRA KABUĞUNU SOYUP DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLERİ EKLİYORUZ. TUZ VE BAHARAT KOYUP ALTINI KAPATIYORUZ. DÜDÜKLÜDE PİŞEN ETLERİMİZİ (SOĞAN VE SARIMSAK HARİÇ)SUYUYLA BİRLİKTE FIRIN KABINA ALIYORUZ. ÜZERİNE MANTARLARIMIZI DÖKÜYORUZ. ÜZERİNE KAŞAR RENDESİ KOYUP FIRINA VERİYORUZ. KAŞARLARIMIZ ERİYİNCE SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder