6 Nisan 2010 Salı

Fındık Kremalı Kalp Kurabiye

Fındık Kremalı Kalp Kurabiye

Malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr tereyağı veya hamurişi margarin
- 2 adet orta boy yumurta sarısı
- 1 poşet vanilin
- Kakaolu Fındık Kreması

Hazırlanışı:

1- Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı ve diğer malzemeleri bir araya getirip,kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
2- Hazırlanan kurabiye hamurunu strech filme sarıp, buzdolabında bir saat dinlendirin.Dinlenen hamuru yağlı kağıt serili tezgahta (hafif un serperek) 0,5 cm kalınlığında oklava yardımı ile açın.
3- Kalpli kalıplarla kesip şekillendirin.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika(üzeri kızarmayacak şekilde) pişirin.
4- Soğuyan kurabiyelerin arasına fındık kreması sürüp birbirine yapıştırın.Üzerini pudra şekeri serpip ikram edin.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder