5 Nisan 2010 Pazartesi

Fındıklı İrmik Pastası

Fındıklı İrmik Pastası

TuzBİBER dergisinin Nisan sayısı yepyeni yüzüyle sizlerle,eminim bu halini çok sevecekseniz..
Benim de bu ay yayınlanan tariflerimden biri fındıklı irmik pastası oldu.İrmikli tatlıları sevenlerin hoşuna gidecek bir lezzet.
Denemek isteyenler için,

Malzemeler

- 1 litre süt
- 12 yemek kaşığı irmik
- 12 yemek kaşığı toz şeker
- 100 gr margarin
- 1 paket kakaolu bisküvi

Üzeri için:
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık içi

Hazırlanışı:
1- Sütü tencereye koyup içine ölçtüğünüz irmiği ve toz şekeri ekleyin.
2- Biraz karıştırdıktan sonra margarini ekleyip kaynayana kadar karıştırma devam edin.
3- Diğer taraftan borcamı hafifçe ıslatın.İçine pişirdiğiniz irmik tatlısının yarısını dökün.
4- Hızlı bir şekilde bir kat olacak şekilde bisküvileri yan yana dizin.
5- Üzerine irmik tatlısının diğer yarısını boşaltıp ılıtın.
6- Buzdolabında iki saat kadar soğutup,üzerini iri dövülmüş fındıkla süsleyip ikram edin..

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder