8 Nisan 2010 Perşembe

Fındıklı Kurabiye

Geçen hafta tarifini verdiğim kış çayında , yanında fındıklı kurabiyeler yaptığımı ve tarifini yakında vereceğimi yazmıştım. Başka tarifler araya girmeden tarifini yazmak istedim. Çok kolay, malzemesi çok az olan bir tarif. Bir lokmalık ama ağızda dağılan bir tat....
Gereken Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık
  • 1 su bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • yarım limon kabuğu rendesi
Yapılışı:

  • Sıvı yağ ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
  • Fındık, limon kabuğu rendesi ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu da ilave edip iyice karıştırın.
  • Hamuru yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen hamurdan küçük parçalar alıp yuvarlak şekil verin (kurabiyelerin pişmemiş büyüklüğü yaklaşık ekşili köftede yapılan büyüklük kadar olmalı).
  • Fırın tepsisine dizin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar bekletin.
  • Fırından çıkarınca soğuduktan sonra servis tabağına alın.


  • Kurabiyeler iyice soğumadan fırın tepsisinden almayın. Çok yumuşak bir hamur olduğu için kolayca dağılabilir.
  • Kurabiyeler pişerken yayıldığı için şekil verirken küçük parçalar yapın.Bu hamurdan yaklaşık 24 adet kurabiye çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder